Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Widgia Soccer widget

 

 

HOGYAN VISELKEJÜNK TÁRSAINKKAL  JÁTÉK KÖZBEN

 

                        KÖZÖS  JÁTÉKOK  KINN   ÉS   BENN .

Szép az idő, remek dolog a szabadban játszani a barátainkkal. Játszótérre egyszerű ruhában menjetek, amiben kényelmesen lehet mozogni. Ne vigyetek drága, féltett játékokat, egyszerű, homokozó felszerelés való  a játszótérre, nem az elemes autó.

Játék közben  vigyázzunk a kisebbekre és magunkra is.  A hinta, a mászóka, a csúszda minden gyermeké.  Engedj hozzáférni másokat is !

 

 

 

 

 

 

Igazán nagyszerű dolog a homokozóban játszani.  De ne légy vandál, amit mások építettek , arra is illik vigyázni. Ne taposd  el , ne tedd tönkre más munkáját !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rossz időben a szobában  is kellemesen el lehet tölteni a szabad idődet. Ha együtt a család, vagy összejönnek a barátaid, nagyszerű szórakozás a társasjáték.

A közös játékban nem illik csalni. A csalással nem csak játékostársaidat, hanem saját magadat is becsapod. Veszíteni is tudni kell ! Nem győzhetsz mindig, hiszen a többiek is győzni szeretnének.  Ez a játék lényege !

 

 Játék közben együtt izgulunk, majd együtt örülünk a nyertessel, még akkor is, ha veszítettünk. Talán legközelebb nekünk kedvez a szerencse.

Az ügyességi  játékokhoz sok türelem kell.  Aki türelmes, az sokkal okosabb, ügyesebb lesz, mint aki az első próbálkozás után feladja. Egymáshoz is türelmesnek  kell lennünk  : a barátainkkal, a családtagjainkkal, mindenkivel. Ez nem mindig könnyű, de megéri megpróbálni.

A türelmet bizony gyakorolni kell ! Vannak gyerekek, akik gyakran türelmetlenek kistestvérükkel. A kicsi csak kérdez, kérdez, a jó testvér meg mindig válaszol, hiszen a pici gyerek sokkal kevesebbet tud még a világról, mint a nagyobbak.  Milyen  jó érzés lesz később, hogy annyi mindent megtanítottunk neki ! A türelem előbb-utóbb eredményhez vezet.