Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZERVEZZ BULIT , VAGY PARTYT !!!!

2010.12.04

 

         
   

                 

                                      Glitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word Generator      Glitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word GeneratorGlitter Word Generator
Glitter Word Generator

 

Kép

 

 EGY JÓ PARTI       MEGTERVEZÉSE 

Minél több a vendég, annál jobb egy házibuli. És annál megerőltetőbb a háziasszony számára. Hogy ne rontsa el az ünnepét, itt olvashat néhány tippet a jó parti titkaiból. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdemes tanulni ezekből, hiszen egy jó kis buliról  nemcsak sokáig beszélnek majd a meghívottak, de ha jól is érezték magukat, biztos, hogy visszahívják a háziakat z ő partijukra.

 

  NÉGY HÉTTEL  A PARTI ELŐTT

 

  Készítsen vendéglistát.Küldjön meghívót, hogy a vendégek  is időben tervezhessék a programot. Jó, ha a meghívottak közül sokan ismerik egymást, mert akkor már az elején  oldott hangulatra lehet számítani, nem megy el az idő  kínos ismerkedéssel.

  Előre elkészíthető ételeket válasszon, amelyeket lefagyaszthat . 

   A buli időpontját igyekezzék úgy kiválasztani, hogy az ne ütközzék fontosabb összejövetelek időpontjával, mert esetleg kevés vendég tud eljönni. Mindenképpen kérje meg a meghívottakat, jelezzenek vissza, részt tudnak - e venni az ön partiján, így biztosítva van ,hogy még időben átszervezzen, ha túl sok az akadályoztatott.

  Gondoskodjon előre elegendő  evőeszközről : tányérokról, poharakról, asztalról, székekről. A házibuli lényege nem a drága, puccos étkészlet mutogatása, sokkal inkább  az egyszerűség legyen az uralkodó. Ha  színes papírtányérokat vásárol, akkor mindenki fesztelenül eszik belőle, le meri tenni az asztal szélére.

 

Kép 

        EGY HÉTTEL ELŐTTE

 

   A szomszédokat feltétlenül értesítse ! Egy kis ajándékkal / bor, bonbon /  könnyen  " megvásárolhatja "  jóindulatukat és türelmüket.

 

  A fényképek felejthetetlenné teszik a jól sikerült házibulit, és fokozzák a hangulatot. Filmet beszerezni !

 

  Bőven vásároljon italokat, úgysem romlanak meg. Vegye meg a nem romlandó ételeket, a díszítéshez szükséges eszközöket : gyertyákat, lampionokat, szerpentint, szalvétát.

 

Sokféle buli van, a díszítés is sokféle lehet. Talán a legegyszerűbb, legolcsóbb a lufis díszítés, bárhová fel lehet kötni, mindenütt jól mutat, nem kell különösebben óvatoskodni vele, és viszonylag olcsó.  Lehet használni ezen kívül kreppapírt, különböző színes lampionokat.

 

Ha a buli kicsit meghittebb, akkor a gyertyák nagyon jó hangulatot teremtenek.Ha Valentin- napi partyt rendeznek, akkor a piros legyen az alapvető szín,  sok - sok piros lufi, piros szivecskék  mindenütt, biztos megteszi a hatást. Farsang idején pedig álarcos buli a megfelelő. Szilveszterkor fontos, hogy  legyenek konfettik és szerpentinek.

 

  Jégkockáról feltétlenül gondoskodjék. A koktélok, gyümölcslevek elmaradhatatlan kellékei.

 

 

         1 - 2  NAPPAL ELŐTTE

   Engedjen hideg vizet  egy kádba, és és állítsa bele az italos üvegeket.

   Rámoljon össze, válassza ki a zenéket. Egy partin nagyon fontos tényező a zene. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki hozná a saját CD-jét a saját kedvenceivel, és a házigazda is kirukkolna néhány népszerű lemezzel.

 

Kép

 

  A gyerekek számára tartson fent egy sarkot,  : játékról a nagyobb testvér gondoskodjon.Esetleg a nagyszülők segítségét is igénybe lehet venni.

 

                       AZNAP

  Vásárolja meg a friss kenyeret, salátát. Engedje fel a lefagyasztott ételeket,  főzzön kávét !

  Svédasztalt készítsen, így a vendégek akkor esznek, amikor éhesek , és Önnek nem kell a tálalással törődnie. A szendvics mindig nyerő. Gyorsan elkészíthető, laktató, mindenki szereti és nem romlik meg gyorsan. És millió variánsa van. Alapvető kellékei : kenyér, margarin vagy vaj, sonka vagy szalámi, sajt, paradicsom, paprika.Engedjük szabadjára fantáziánkat, készítsük változatosan.  Ha szülinapi partyt tartunk, akkor a torta egy igazán jó ötlet, és mivel általában édes, nem kell ezen kívül még sok száz édes, habos, krémes sütit felhalmozni. A szendvicsek és a torta mellé muszáj, hogy legyen némi rágcsálnivaló : kekszek, chips, ropi, pogácsák, ezekbe a pénztárca sem rokkan bele. A fasírtgolyócskák is nagyon jól néznek ki, laktatóak, ráadásul nem is nagyon drágák. Kis fogpiszkálókat beletűzve finom falatkáknak bizonyulnak.  Szilveszterkor, éjfél után kihagyhatatlan  a virsli.

 

  Hűtőakkuk segítségével , amelyeket a tálcák alá kell helyezni, tovább friss marad a felvágott, hús, sajt.

  Feldobja a társaságot : rejtsen el egy szokatlan dolgot az ételek közé, aki megtalálja, ajándékot kap.

  A felkészülésre hagyjon időt :  egy órával a vendégek érkezése előtt már ne tegyen semmit. Zuhanyozzon és öltözzön át !

  Koktéllal ,aperitiffel fogadja az érkező vendégeket. Ez étvágyat csinál és feldobja a hangulatot.

  A taxitársaságok  telefonszámát  tegye a telefon mellé !  Senki ne vezessen, ha már ivott !!!


 

A grillparti az egyik legkedveltebb és leglazább társasági összejöveteli forma. Nem kell az alkalomhoz kiöltözni, nem kell szigorú szabályok szerint megteríteni, és viselkedni. Szezonális alapanyagokból könnyedén összeállíthatunk akár 20 fős csapatnak is harapnivalót. Az ételeket felsorakoztathatjuk egy nagy asztalra, hogy mindenki ízlése, kedve, étvágya szerint válogathasson, az italokat pedig egy jópofa, jéggel megtöltött vödörben helyezhetjük el. A lényeg, hogy a vendéglátás az önkiszolgálás elvén működjön.

A kerti grillsütőn könnyen, gyorsan, zsírszegényen, egészségesen és zamatosan készíthetjük el ételeinket. Számos változata létezik, kerti rostsütő, elektromos grillkészlet, gázüzemű sugárzók, kontaktgrillek és a faszenes sütögető. A társas szórakozás kedvelt színfoltja a faszénparázson történő grillezés. Előnye, hogy a sütéskor a lecsöpögő fűszeres páctól finom aromás füstízt kapnak az elkészített ételek. Fokozhatjuk az ízhatást, ha sütéskor benedvesített fűszereket dobunk a parázsra.

A rozmaring, a kakukkfű és a borókabogyó igazán fűszeres aromát biztosít a pecsenyének, de ha gyümölcsöket sütünk, próbáljuk ki a fahéj, szegfűszeg, citrom és narancshéj füstjének csábító ízét is. A zöldségféléket készíthetjük alufóliába becsomagolva, így saját gőzében párolódik készre, persze ezekbe a batyukba bátran tehetünk egy-egy csokor fűszerágat is.

Sütés előtt érdemes a húsokat bepácolni kevés olajjal elkevert fűszerrel, joghurttal, vagy erre a célra készített pácfűszeres olajjal. Salátákat kínáljunk a grill ételekhez, azok mindig legyenek frissek és ropogósak és jéghidegek.

Első ránézésre ijesztő lesz a felsorolás, de gondoljunk csak bele, 20 ember gyomrát kell megtölteni. A sokféle színes étel nemcsak az ízlelőbimbókat de a szemet is kényezteti. Az esti partihoz hangulatának fokozásához használjunk a kertbe kihelyezett mécseseket, friss fűszerekből kötött csokrokat. Citromos limonádét, mentás bodzaszörpöt készítsünk a gyerekeknek.

 

A nyár a feledhetetlen bulik ideje, amelyhez ma már hozzá tartozik a grillezés. Süssünk grillen húst, halat, zöldséget, hamburgert… Mindegy mit, csak szabadban tegyük, és jó füstösen álljunk neki csemegézni a finomabbnál finomabb falatokból.  

Nagy vétek lenne, ha a nyári vendégeskedések nem a kertben vagy a szabadban zajlanának… Egyrészt, mert jó a levegő, másrészt… mert hihetetlenül finomakat készíthetünk grillen. Pácolt húsok, omlós halak, illatos zöldségek mind csodálatossá válnak a parázsnak köszönhetően. De a sikeres grillezésnek is megvannak a fortélyai.

 

 

 

Lehet sütni bármit, nagy baj nem lehet... De szerencsésebb, ha egy kissé előkészítjük a dolgokat. Mit tegyünk és mikor, ez itt a kérdés.


Előző este
Készítsünk pácot, ebbe tegyük a megtisztított húst, halat vagy zöldséget. Érdemes legalább egy éjszakát a pácban pihentetni a finomságokat, hogy az ízek átjárhassák. Ha húst és halat készítünk, ne tegyünk sót a pácba, mert a só vizet von el, tehát kiszáradnak sütéskor. A sózást hagyjuk a tálalás előtti pillanatra.


Egy órával sütés előtt
Vegyük ki a hűtőből a sütésre szánt dolgokat. A hús, a hal és a kolbászok íze felerősödik, valamint szaftosabb is lesz, ha nem hidegen tesszük fel sülni. Érdemes ilyenkor begyújtani a tüzet. A jó parázshoz nagyjából egy óra szükséges. Amikor a faszén darabkák már fehéren izzanak, akkor tökéletes a hőfok a grillezéshez. Amíg lángot látunk, ne tegyük fel sülni az ételeket, csak megég, megpörkölődik a gondosan előkészített hús, hal vagy zöldség.


A sütéskor
A grillrácsot olajozzuk meg, vagy szalonnabőrrel dörzsöljük át, majd tegyük a parázs fölé. Csak akkor tegyük rá a sütnivalót, amikor már forró. Így nem ragad hozzá a hús vagy a hal. A forgatáshoz villa helyett inkább csipeszt használjunk, ne engedjük, hogy a hús értékes leve elvesszen, és a finom falatok kiszáradjanak. Ha azt szeretnénk, hogy a sültek különös ízt és illatot kapjanak, a sütés utolsó néhány percében dobjunk a tűzre babérlevelet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.

 

Terítsük meg és készítsük elő a szokásosnál nagyobb méretű vendégasztalokat. Nagyobb asztalra még kisebb létszámú vendégseregletnél is szükség van, mert minden köretet, salátát, kenyeret, ízesítőt és mártást a megterített asztal közepére helyezünk. Hagyjunk helyet a tálaknak is, amelyekre a kész húsokat, sülteket helyezzük. Ha nagyobb létszámmal számolunk, akkor a grillkészülék mellett egy külön büféasztalt is felállíthatunk, ahová minden kiegészítőt – tányérokat, evőeszközöket és szalvétákat – el tudunk helyezni. S ne feledjük, hogy szabad ég alatt az ételek gyorsabban kihűlnek, ezért a büféasztalra egy tálmelegítőt is felhelyezhetünk. Előre gondoskodjunk megfelelő rovarriasztóról is, hogy ne a kellemetlen betolakodók miatt kelljen visszavonulót fújni.

 

A grillpartin főként a kert mérete határozza meg az asztalok nagyságát, de bármekkora hely álljon rendelkezésünkre, arra ügyeljünk, hogy az asztal legyen stabil, és elég nagy ahhoz, hogy minden kényelmesen elférjen rajta, és bírja a terhelést. A székeket részben a tűz (grillsütő) körül, részben az asztaloknál helyezzük el, és bármily jelentéktelen apróságnak tűnhet, gondoskodjunk párnákról is. Előre készítsünk be elegendő mennyiségű tányért, poharat és evőeszközt – ha egy mód van rá, a műanyagot részesítsük előnyben az üveggel vagy porcelánnal szemben –, hiszen számolnunk kell azzal is, hogy ez-az összetörik, vagy az idő előrehaladtával vendégeink újra kedvet kaphatnak az étkezéshez.
 

Az estébe nyúló partiknál gondoskodnunk kell megfelelő világításról is, egyrészt mert a sütés folyamatát figyelemmel kell kísérni, másrészt  pedig jó, ha látjuk, hogy mi kerül a tányérra.

Kép

A hangulatot különféle fényekkel is fokozhatjuk...

 

A grillparti kellemes hangulatát fokozhatjuk különféle kerti lámpák, kerti mécsesek, fáklyák használatával. Ez utóbbi még a kellemetlen vérszívók, szúnyogok ellen is remek szolgálatot tesz.
 

 

 

 

 

 

 

Mire ügyeljünk, ha tűzrakó helyet építünk?

 
A tűzrakó helyek esetében célszerű néhány dolgot szem előtt tartani:

• Az épített tűzrakó helyet szélvédett környezetbe, olyan helyre tervezzük, ahol biztonságosan rakható a tűz, nincsen építmény vagy olyan fa a közvetlen közelben, melynek ágait megperzselheti a magasra felcsapó láng.
 
• A kerti grillezőhely kialakításánál vegyük figyelembe azt, hogy a tűz körül kényelmesen elférjenek az asztalok és székek.
 
• A tűzrakó környékét célszerű egy szélesebb sávban szilárd burkolattal ellátni (betonlap, terméskő, murva, kavics stb.), hiszen erősebb igénybevételkor a gyep hamarabb kikopik.
 
• Már az építéskor gondoljunk a tányérok, edények elhelyezésére szolgáló tárolóra.

• Ne feledkezzünk meg a kerti világításról sem. Jól mutatnak a földbe leszúrt fáklyák, s még a szúnyogok ellen is hatásosak.

 
 

A  szabadtéri sütés éppen olyan hasznos és szórakoztató, foglalatosság, mint akár a víkendező, kempingező, kiránduló, horgászó és vadászó ember palettáján.

Ezeket az ételeket valamikor a szabadban munkájukat végző férfiak készítették dolguk végeztének közepette.


Ebből következik, hogy egy ilyen étel elkészítése nem tarthat sokáig, és nem lehet túl eszközigényes sem.

Mik lehetnek ezek az egyszerű eszközök?

A nyárs, a bogrács és a rostély.

A NYÁRS

A legegyszerűbb sütőszerszám. Kirándulásokon, kempingezések alkalmával a helyszínen is könnyen beszerezhető kellék. Nem szükséges magunkkal vinni és nem fontos tárolni.

Erre a célra legjobb a mogyoró - és a sombokrok kb. 6 - 8 mm vastag friss vesszői.

Használható még nyársnak a bükk - vagy a hosszúszálú nyírfa megfelelő hosszúságú ágai is.

A nyársak hegyét ajánlatos laposra kimunkálni nehogy a sülő szalonna, hagyma, kukorica vagy kolbász darabok elforduljanak rajta.

Otthon természetesen rozsdamentes acélból készült, könnyen tisztántartható nyársakat használjunk.

 

A sültszalonna

Ősrégi csemegéje ez az erdőn - mezőn dolgozó és napjainkban a kiránduló, víkendező embereknek, de pénz szűke miatt az otthoni kerti vendégségek jóféle fröccs előtti lakomája is.

Megjegyezném, hogy a nagy 'super marketek' újracsomagolt, lejárt szavatosságú előre elkészített grill micsodáinál is sokkal egészségesebb és fenségesebb ízű csemege.

Ha úgy tetszik a szalonnasütésnek külön, szertartása van.

Ki hogy süti, hagyomány és ízlés dolga.

Erdei Ferenc például úgy írta le könyvében, a hogy az apjától, tanulta, ahogy az Alföldön, különösképpen a Körös -Tisza - Maros közén szokásos elkészíteni.

A sütésre legjobb a vastag, fehér, sós szalonna, de talán még ennél is felségesebb hozzá a húsos kolozsvári szalonna a zamatos ízével és illatával.


A kenyeret, lehetőleg házi jellegűt, amire a szalonna zsírját csurgatjuk, okvetlenül előre pirítsuk meg, mert különben sem a sült szalonna, sem maga a zsíros kenyér ízei nem fognak kellőképpen érvényre jutni.

Ezután jöhet a sütés.

A nyársra húzott szalonnát alulról felfelé - legfeljebb vízszintesen kell tartani - és így kell a parázs - és nem láng - fölött forgatni.

Így a szalonnánk, és a végére tűzött vöröshagymánk nem lesz füstös és kormos. Ez azzal az előnnyel is jár még, hogy amikor majd függőlegesen a pirított kenyerünk fölé tartjuk a sültszalonnánkat, a kenyérre fog ömleni a zsír és nem a parázsra.

Aki szereti, a pirított kenyerét előre bedörzsölheti fokhagymával is. Akár már egy szelet ilyen pirítós, magában véve is pompás étek.

A szalonna, amikor már a parázs felett nem akarja tovább adni a zsírját, a főfogás elkészült. Végezetül hideg vízbe mártva pár pillanatra „megeddzük”. Ezzel két célt érünk el: ráfagy a zsír a szalonnára, valamint a belseje sokkal ízletesebb lesz.

Száraz vörösborral öblítsük.


Nyárson sült csirke

A sütéshez való előkészítés fő szabálya; sütés előtt néhány órával, kivül-belül, sóval kell bedörzsölni a csirkét, és semmiféle, semmilyen fűszert nem szabad hozzáadni. Főleg nem a nagy áruházak lejárt szavatosságú, íztelen, szagtalan fűszer régiségeit.

Az így előkészített csirkét csak a sütés előtt kell a nyársra felhúzni, mégpedig kissé ferdén, a gerinc mellett. Tehát úgy, hogy például a bal nyaktetőn beszúrva a „püspökfalat”a fara jobb oldalán jöjjön ki a nyárs hegye.

A sütést teljesen izzó parázson kell kezdeni. Elsőre magasan forgatva, hogy ne égjen meg, azután lejjebb és lejjebb engedve, úgy hogy közben folyamaltosan sercegjen - fortyogjon. Ha kezdene túlbarnulni, akkor újra magasabbra kell helyezni.

Egyedülállóan jó ez a nyárson sülit baromfi, amely mellé tálalhatunk finom salátákat, kovászos uborkát, de egymagában is kitűnő laktató étel. Magában friss házias jellegű fehér kenyérrel még talán jobban is érvényesül az íze, zamata.


Nagyon kényes viszont arra, az ilyen csirke, hogy milyen italt fogyasztunk a tiszteletére: nem szereti sem a sört, sem a vörös bort.

Csak fehér száraz vagy fél száraz borokkal társul szívesen. Ha éppen nincsen kéznél, akkor a finom hideg forrásvíz is megteszi.

 

Hús nyárson

Nevezhetjük rablóhúsnak vagy, ha úgy jobban tetszik; zsiványpecsenyének is, de ez csak egy olyan úri szokás. Ha jó az íze a fene se bánja, hogy hívják, csak jusson belőle bőven.

Hasonló ez ahhoz, mint amikor a bornak valamilyen fantázia nevet adunk.

Először is szögezzük le, hogy mindenféle hús alkalmas a nyárson történő sütéshez. Nagyon jó e célra például a marha - vesepecsenye. a sertéscomb vagy a karaj is, de különösen ízletes e kétféle hús együtt sütve. Nagyon finomak így nyárson sütve még a vadhúsok, akár vaddisznó, szarvas vagy őz legyen az.

Az előkészítés lényege, hogy ahány hússzeletünk van, fele annyi szalonnaszeletet vágjunk hozzá, és ezeket váltakozva húzzuk rá a nyársra. Két hús - egy szalonna a sorrend.

Közbe-közbe húzzunk egy-egy karika vöröshagymát. de lehet ízesíteni fokhagymával is.


A vad és marhahúsokat előző nap érdemes tejbe beáztatni és a sütésig hűvös helyen letakarva, állni hagyni. Így könnyebben puhulnak és ropogósabbra sülnek.

Előre bepacsmagolt, befűszerezett húsokat ne vásároljunk, mert ki tudja, mi van a smink alatt és milyen íze lesz majd a „ rabló” húsunknak?

A nyárson sült húshoz - nehogy azt higgye, hogy kutya ette meg - legjobb csúszik a siller. A fehérbor csak, akkor ajánlható hozzá, ha nem édes.

 

BOGRÁCSOZÁS
 
 
    Mi magyarok legtöbbször bográcsban a paprikás ételeket készítjük szívesen, és tegyük hozzá: külföldi barátaink legnagyobb örömére.

Ezért bátran ajánlom minden alkalomra, paprikás ételeink hagyományos változatait.

A bogrács A bogrács A bogrács

A paprikával főzött nemzeti húsételeinknek népes családjának a legismertebb három ága:

  • a paprikás,
  • a pörkölt,
  • és ami sem nem paprikás, sem nem pörkölt.

E háromféle elkészítési mód között elvi és gyakorlati eltérés is van, de lényegesen főzésigényükben különböznek egymástól.

A paprikás lényege, hogy a tűzön, olvasztott zsírba, hagymát fonnyasztunk, és ebbe tesszük a paprikát, majd rá a húst. Összekeverjük és kevés víz hozzáadásával, ameddig szükséges főzzük.

A pörkölt egy egészen más valami, egy igazi magyar, gasztronómiai élmény képviselője a nemzeti ételeink világából. Lényege, hogy a feldarabolt húst, zsír és víz nélkül tesszük a bográcsba, és a szükséges kavarás-forgatás mellett, lassú tűzön, a saját levében pörköljük, fonnyasztjuk. A szabály az, hogy ilyenkor sem zsírt, sem vizet, sem sót, sem bármiféle fűszert; nem teszünk hozzá. A lényeg az, hogy a hús a maga levében. forogjon és adja ki azt az ízt, ami a húsban, halban, gombában benne van.

A bogrács A bogrács
 

Mielőtt a hús teljesen megpuhulna ,ízlés szerint fűszerezzük és sózzuk. Ezzel tán el is árultam a világhírű magyar konyha titkát. Hiszen nincs másról szó, mint hogy pásztorkodó, halászó, vadászó, gyűjtögető őseink - kinek mi volt éppen a keze ügyében - a bográcsába belerakta és azt saját levében, megpörkölte, fonnyasztotta, majd a környékben begyűjthető fűszernövényekkel ízesítette. Amíg paprikát nem ismerte sáfrányos szeklicét, borsika füvet, vadköményt, és finom erdélyi sót használtak helyette. Tessék kipróbálni! Így is nagyon ízletes.

Ami sem nem paprikás, sem nem pörkölt; feldarabolt húsból áll , amit zsír nélkül a kellő mennyiségű apróra vágott hagymával és vízzel együtt, hidegen tesszük a bográcsba és a tűz fölé akasztva. Viszonylag, nagy lángon főzzük.

A bogrács A bogrács
 

A sót és a paprikát forrás közben szórjuk bele, de a szükséges mennyiségnek csak egy részét, a többit a főzés befejezése előtt adjuk hozzá, hogy az elkészült húsételnek, minél élénkebb színe és illata maradjon.

Az ilyen ételek maguktól is főnek. A szakácsnak iszogatás közben csupán csak rá kell néha nézni, és ilyenkor a bogrács alatt illik, a tűzet is táplálni. Így főz nálunk még ma is a juhász, a gulyás a hortobágyi pusztákon, vagy a magyar alföldön, disznóöléskor, a kondás a böllérrel, mert nem érnek rá munkájuk mellett hosszan bajlódni az étkeikkel.

Egy jó tanács: a főtt húsételekhez a magyar konyha - ma már, mint sajátját - a fűszerpaprikát őrölt és csöves formájában gyakran és szívesen használja, de higgyék el kedves olvasóink, attól, hogy egy ételt ehetetlenül csípősre főzünk virtuskodásból, az a pörkölt, halászlé, gombapaprikás még nem lesz magyarosabb, csak ehetetlen. A leírt magyaros ételek íze, különféle mesterkedések és rafinériák nélkül is emlékezetes marad, minden olyan vendégünk szájában, aki csak egyszer is megkóstolja.

Kép