Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Kép

ÖLTÖZKÖDÉS

Kép


Bemegyünk a ruhásboltba, butikba. Annyiféle anyagot, , vagy kész ruhát tesznek elénk, hogy igazán nem könnyű a választás : melyik a szebb és egyben célszerűbb ruha vagy lábbeli. Aztán a divatot is követni kell, amennyire a pénztárca engedi.

Kép

 

bqn004x04_328.jpgbqn024x01_280.jpg

 

 

btq026x03_280.jpgnl_r2_c4.jpg

 

 


Olyan ember nincs, akinek az év minden egyes napjára 365-féle ruha állna rendelkezésére - de még frakkja, szmokingja, estélyi ruhája sincs mindenkinek.  A célszerűen összeválogatott ruhatár elárulja tulajdonosának ízlését. Nem kell tömött szekrény és sok pénz ahhoz, hogy mindig rendesen öltözzünk. Nem szükséges, hogy áldozataivá váljunk mindenféle divathóbortnak. A hóbort igen hamar elmúlik, aztán nyakunkon marad a súlyos tízezrekért megvásárolt  sok hordhatatlan ruha.

Kép


 Aki vásárol, megfontoltan vásároljon. Azt vegye, ami a megfelelő alkalmakra a leghasznosabb. Törekedjünk tehát az ízléses öltözködésre.

Kép


A jó ízlésű embertől idegen minden, ami hivalkodó, ami kirívó. Sajnos gyakran látni lányokat, asszonyokat , akik a leglehetetlenebb ruhakreációkban járnak. Sokszor a legjobb ruhadarabokat hordják, de azok rossz összeválogatása  leront minden hatást. Egy nem megfelelő cipő  vagy táska elég ahhoz, hogy elrontsa a ruházat összhatását, még akkor is, ha minden darab a legjobb, legdrágább anyagból készült.Kép
Jó, vagy rossz ízlésről vall nemcsak a ruhadarabok összeválogatása, hanem gondozottsága is.A hiányzó inggomb, a hajtókáról leolvasható étlap még egy agglegény számára se megbocsátható. Aki gondozatlan ruhában jár, az rendetlen temészetét is kirakatba állítja.
Még egy öltözködési tanács arra az esetre, ha  közös programon veszünk részt pl. udvarlónkkal. Megbeszéli a lány és a fiú, hogy itt és itt, ekkor és ekkor találkoznak, és együtt mennek táncolni. Csak éppen azt nem beszélik meg,  hogy milyen ruhát vesznek magukra. Megtörténik aztán, hogy a lány mélyen kivágott , zöld estélyi ruhában jelenik meg, a fiú pedig világos utcai ruhában. Legjobb tehát előre megbeszélni az öltözködést is , ha közös programra készülünk.

1000002459_280.jpgape090x05_280.jpgbhx118x01_280.jpgbie099x02_280.jpg

 http://www.bonprix.hu/nl/099/index.html?ds=11051360711

 

cae007x06_280.jpgcar050x03_280.jpgcar070x03_280.jpgvv3050x20_280.jpg

 

vv3051x16_280.jpgbhx118x01_280.jpgbnm128x01_280.jpgvv3428x16_280.jpg

 

cae006x03_328.jpgvv3017x04_328.jpg

 


A rendes ruhát számos apróság egészíti ki. Ezek hiánya, vagy ízléstelen összeválogatása éppúgy elrontja a drága ruha hatását, mint a rosszul megválasztott ruhadarabok. Visszatetsző, ha valakinek piszkos a cipője, vagy a cipő sarka félre van taposva. Egy csinos női láb sokat veszít hatásából, ha ferde a harisnyavarrás.

Kép


 Egy férfi még otthon sem fest jól nadrágtartóra vetkőzve. Még csúnyább ez a "viselet" idegen emberek között, utcán , hivatalban, szórakozóhelyen.Ha nadrágtartót viselünk, mindig vegyünk kabátot.
Fontos kelléke a nő ruházatának a táska. Ha alkalomszerűen öltözünk, csak sötét, vagy a ruha színéhez illő kis kézitáskát vigyünk, semmi esetre sem nylon-szatyrot. Ízléses megjelenésünkkel jó hatást válthatunk ki. 

Kép


S z í n h á z b a n ,  h a n g v e r s e n y e n

 

A z egyik legkedveltebb szórakozóhely a színház, a hangversenyterem.Azaz nem is csupán szórakozóhely, hanem elsősorban kulturális fórum. Ottani viselkedésünkben annak kell megnyilvánulnia, mennyire tiszteljük a művészetet. Illő tehát , ha már ruházatunk is kifejezi ezt a megbecsülést. Bemutató előadásra, ünnepélyes hangversenyre kisestélyibe öltöznek a nők.Általában szép és ízléses selyemkosztüm, megfelelő cipővel. De a legtöbb esetben megfelel a magasan zárt ruha, vagy a kiskosztüm, fiataloknál a sötét szoknya és a világos blúz.A férfi a lehetőséghez mérten fekete vagy más sötét ruhát visel, hozzá fehér inget.Nyáron azonban a világosabb árnyalatok is elfogadhatók.

 

B á l o n

 

A bál körültekintő előkészületeket igényel. Meg kell nyilvánulnia ennek  már öltözékünkben is. A nők számára ilyenkor ajánlott  a kis - vagy nagyestélyi ruha. A ruha dekoltázsa legyen  ízléses, nem szükséges feltűnést kelteni a mély ruhakivágásokkal. A férfiak öltözhetnek síma sötét ruhába, de ölthetnek zsakettet, szmokingot vagy frakkot is.

 

A báli szezon közeledtével egyre égetőbb a kérdés, hogy mit is vegyenek fel a hölgyek. Ha már van elképzelésünk akkor nyert ügyünk van, hiszen csak meg kell varratni, vagy venni a ruhát a boltban, ha viszont nincs akkor a következőkben szeretném néhány tanáccsal megkönnyíteni a hölgyek dolgát.

Idén a legújabb divat a Míder (legtöbbször pánt nélküli, szorosan a felsőtest vonalát követő, szexi felső, mely olykor sűrű kapcsokkal záródik). Nagyon csinos, több részből szabott, általában tűzött varrással készül. Alkalmakra bársony és taft anyagból, gyöngyözött varrással a legelegánsabb, akár bővülő akár szűk aljjal.
Az aljak inkább bővülnek, több részből szabottak, rafinált vonalvezetésűek, szoknyában, nadrágban egyaránt.

Fiataloknak a romantikus, angol kerteket idéző képeket hozza elénk. Idén a sok-sok fodor is hódít, de nem csak a megszokott módon: a ruhákon széltében, hosszában fodrok, hózások, tűzések színesítik az öltözékeket. Az alak tökéletessége ez esetben elengedhetetlen, hiszen ezek a díszítő elemek nagymértékben változtatnak a formákon – vidámak, ötletesek, légiesek a sok tülltől, fodortól, csipkétől.

Színek: Idén a fiatalok leginkább a rózsák, az almazöld, az égkék és a türkizbe hajló színek a legkedveltebbek. Az érettebb korosztály nyilván ezeket a színeket csak díszítésnek viszi be az alkalmi ruhatárba. Náluk továbbra is a fekete, a bordók, a mély zöldek elegáns árnyalatai a nyerők, arany vagy ezüst díszítéssel. Felsőknek az alkalmi blézerek, fényes átnövésekkel és a stólák ajánlottak. Taft, organza, csipke változatokban, kevés szőrme díszítő elem is emeli az öltözék hangulatát, eleganciáját.A ruhán kívül oda kell figyelnünk az apróságokra is, mint például az ékszerek, a táska és a lábbeli. A választáskor azt tartsuk szem előtt, hogy mindenképp harmonizáljanak egymással a darabok. Mert hiába tetszik egy cipő vagy éppen egy nyaklánc, ha önmagában még jól is áll, a kiválasztott ruhához már nem biztos, hogy passzolni fog.

zzzz.jpg

                        F  I  Ú  K  N  A  K

 

bon192x02_328.jpgbnl008x01_328.jpg

 

bqn200x03_328.jpgxy050x06_328.jpg


 

Alkalmi öltözékek fiataloknak

 

klasszikus alkalmi és ünnepi öltözékek>>

Vannak ugye a klasszikus alkalmi öltözékek. Ezek viselése hivatalos, félhivatalos rendezvényekre előírás.

De mit tegyen az a férfi vagy fiatal fiú, aki nem hivatalos, mégis ünnepi rendezvényre kapott meghívást és a hagyományos viselet helyett valami mást szeretne magának?

Nekik, Neked szeretnék segíteni ezen az oldalon található képekkel. Ezeken a fotókon tervezők által összeállított darabokat találsz, egy-két ötletet (akár színekben, akár formákban) el lehet tőlük lesni.

Az ünnepek, ünnepi események olyan kiemelt napok, időszakok, melyek valami miatt kiemelkednek hétköznapjainból. Általában ilyenkor megemlékezünk valamiről, önmagunkat és egymást emlékeztetjük valamilyen fontos gesztusról, érzésről. Ilyenkor  nem csak lelkünket és testünket, hanem egymást is megtiszteljük a figyelemmel.

A ruhánk is ezt tükrözi. Tehát az ünnepi ruha készüljön igényes szép anyagból. Legyen tiszta  nem viseltes és fakó. A ruha készülhet szép gyapjú szövetből vagy akár bársonyból is. Választhatunk alkalmi anyagokat az ingekhez, sálakhoz, mint például a selyem, szatén. Színekben is alkalmazhatunk szokatlanabb összeállításokat, de mindig maradjunk a jó ízlésen belül. A polgárpukkasztást hagyjuk más alkalmakra. Ügyelj a cipődre is! Ne legyen sáros, kopott, széttaposott.

Most a szmoking néhány újra gondolt változatát mutatom meg Neked. Ezeket a darabokat a klasszikus szmoking inspirálta. Mint láthatod, egy ilyen klasszikust is lehet fiatalosan viselni.
Azért a jobb szélső összeállítással óvatosan! Ezt semmi esetre se viseld olyan eseményeken, ahol kifejezetten a szmoking az előírás. A jobb oldali inkább iskolai  vagy baráti rendezvényekre, eseményekre, vagy esetleg egy színházba vehető fel!

 

 

a-20cs-1.jpg

 

arany--1.jpg

 

Ü d ü l ő b e n ,  s t r a n d o n

 

Az  igaz, hogy üdülőhelyen engedékenyebb a közízlés a ruházkodást illetően, bizonyos  határokat azonban nem szabad átlépni.
Étkezéshez például mindig rendesen fel kell öltözni. A fürdőruha , a fürdőköpeny vagy más lenge öltözet nem való az üdülő étkezőjébe.
Fürdőhelyen  nappal nyugodtan járhatunk még az utcán is fürdőköpenyben vagy melegítőben. Nők ilyen helyen viselhetnek shortot, halásznadrágot, s a férfiak is hordhatnak rövid nadrágot..Ha a strand vendéglőjében étkezünkm , erre az alkalomra nem szükséges átöltözni. Fürdőruhában  is neki lehet ülni az ebédnek.
 Este viszont bárhová is megyünk szórakozni, rendesen fel kell öltözni. Nem illő például shortban, melegítőben , halásznadrágban táncolni, nyilvános helyen megjelenni.

 

tenger_36.jpg

 

 

978881_280.jpgbfv119x03_280.jpg

 

bja126x08_280.jpgbnk134x07_280.jpg

 http://www.bonprix.hu/nl/099/index.html?ds=11051360711

bnk138x03_280.jpgbnm128x01_280.jpg

 

 

vvx2216x05_280.jpgvv3639x06_280.jpg

 

 

vv3472x07_280.jpgcae173x09_280.jpg

 

 

nl_r6_c1.jpg

 

K i r á n d u l á s o n

 

Kiránduláskor öltözetünkben a praktikusság és a jó ízlés jellemezze. A férfiaknak nem kötelező sportruhát viselni. A célnak teljesen megfelel a rövid - vagy térdnadrág is. A lányok szintén viselhetnek shortot vagy halásznadrágot, de azoknak sincs mit szégyellni öltözetük miatt, akik szoknyát vesznek fel.
 A lányok  semmiképpen se rendezzenek divatbemutatót. Nem szólja meg őket senki, ha legjobb ruhadarabjaik otthon , a szekrényben maradnak.

 

 

tengerpart_0031.jpg

 

U d v a r l ó   e l s ő   l á t o g a t á s a

 

Lehetőleg  délután tegyük az első látogatást az ismerős lány  szüleinél. Ez alkalommal  feltétlenül öltözzünk sötét ruhába.. Ünnepinek kell  éreznünk ezt az alkalmat akkor is, ha nincs egybekötve születésnappal vagy névnappal, mert első lépés lehet azon az úton, amelyen egykor esetleg a család tagjává válhatunk.

 

Kép

Forrás :Burget - Kovácsvölgyi: hogyan viselkedjünk ?

Illusztrációk zöme:   http://ad.bonprixshop.eu/nl/hu/009/index.html?ds