Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed>

 

 

 
Flash Website at Wix.com

 

 

 

 

 

 

 Humperdinck életútja.   / Eredeti neve: Arnold.G. Dorsey. /

Arnold George Dorsey Indiában Madras tartományban született 1936-ban, halálának dátuma nem ismert lévén,, egyáltalán nem hunyt el./ Engelbert Humperdinck  a később választott neve, egy közismert zeneszerző nevét választotta művésznevéül, aki korábban elhúnyt. /

 

  Zenei tehetsége  korán feltűnt környezetének, de már nem Madrasban, gyerekkorában Angliába költöztek és pont jókor, mert ott akkoriban igen nagy igény mutatkozott mindenféle zenész, énekes iránt és a kivételesen jó hanggal megáldott fiatalembert mindenféle helyi tehetségkutatók hamar felfedezték a könnyűzene számára.

 

Első nagy slágere a "Please Release Me" egyszerűen leszorította az akkor nagyon népszerű Beatles együttest a slágerlista első helyéről, pedig azért ők is igyekeztek, hiszen ez a szégyen az 1963-as berobbanásuk óta nem esett meg velük, bérelt helyük volt a lista legelején. Ráadásul azok a számok amivel leszorultak az indiai származású fiatalember mögé, még ma sem hangzanak rosszul. Penny Lane, Strawberry Fields Forever.Nem, nem erről volt szó. Ez a srác, akkor már Engelbert Humperdinck, félelmetesen jól énekelt, jó volt a szám is, született slágergyáros, színpadi ember volt. 

http://www.wix.com/create/website" ><b>Powered By Wix.com</b></a>
Free website - Powered By Wix.com

 Azután a Beatles mégiscsak összeszedte magát, letettek az asztalra ezt-azt, de Engelbert Humperdinckal nem bírtak. Legalábbis romantikus vonalon. Egymás után jöttek a világslágerek: The Last Waltz, Spanish Eyes, Quando, Quando, sok-sok, a zenei ipar legendája lett, több mint 130 millió lemezt adott el.
 Amerikában annyira népszerű volt, hogy a Hold térképén egy kisebb hegyet neveztek el róla a derék amerikaiak, számai ma sem csengenek idegenül, talán sosem fognak. Persze tehetségén kívül köszönhető ez annak a kornak is, akkor még nem volt szokás tátogni, meg úgy tenni, mintha jönne ki a szájából valami.

 

 

 

http://assets.indavideo.hu/swf/player.swf" id="vplayer-5b77c980dc" type="application/x-shockwave-flash"/></object>

 
 

Az énekes énekelt, a zenész zenélt, a hentes hentelt, a politikus hazudozott - meg kellett lenni hozzá az adottságnak. Aztán az énekest szerették, a zenészt megtapsolták, a hentestől megvették a felsált, a politikust meg kiröhögték. Akkor ez így ment, mindennek meg volt a maga értéke. Aki tehetséges volt az lehetett akár indiai származású brit, akkor is befutott. Jól emlékszünk még a szintén kivételes adottságokkal rendelkező Farrokh Bulsara esetére is. Hát ő is ugye, persze ő is más névvel, úgy mint Freddy Mercury.
Aztán majd jönnek mások hasonló adottságokkal és elválik, hogy szeretik-e őket annyira az emberek, hogy kinevezzék a " Zene Doktorának"?

    MÉG MINDIG  E.  H U M P E R D I N C K 

 

 

multimedia-000002gggeeee.jpg

Header kép