Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
  

 

 

                       BOCELLI, AZ  EMBER

 

 Ha valakit elvarázsol, rabul ejt egy zseniális ember művészete, vagy tevékenysége, az igyekszik minél több ismeretet összegyűjteni róla.  Hát így vagyok én Bocellivel , a  zseniális olasz tenorral. Eget -földet megmozgatok, hogy minél közelebb kerüljek  ehhez az istenáldotta tehetséggel megáldott  emberhez, illetve művészetéhez.

Egyik oldalamon már összegyűjtöttem némi ismeretanyagot  sikereiről, koncertjeiről, támogatóiról, most inkább az emberi oldalát szeretném megközelíteni.

                           S Z Ü L Ő F A L U J A

 

 

 Említettem korábban, hogy Olaszországban, egy toszkániai városkában született. Apja, Alessandro Bocelli, akit nagy tisztelettel csodált becsületességéért és bátorságáért. Anyja, Édi nem volt túlzottan csendes ,ő egy nagyon erős, karakteres asszony volt, fiával természetükből adódóan elég sokat küzdöttek egymással. Bocelli úgy véli, hogy személyisége és mentalitása sokat köszönhet a családnak, a toszkán hagyományoknak. Legnagyszerűbb örömforrásnak a családot, a barátokat, a természetet és a zenét tartja.

 

 

                             ANDREA ÉS A SZÜLŐK

 

A Bocelliak generációk óta mezőgazdasággal foglalkoztak. Andrea  apja  is a földön dolgozott és bort készített.A hagyomány azt diktálta volna, hogy fiai is folytatják a családi vállalkozást, de Andrea az éneklés felé fordult, Albertó öccse pedig  építésszé vált.

                              

                                 ÉDESANYJÁVAL.

 

Már születésekor nyilvánvalóvá vált, hogy látási problémái vannak, több orvos diagnosztizálta nála a glaucomát. 12 éves korában teljesen elvesztette látását, egy focimeccs során ért balesete miatt.

Nem szeret beszélni vakságáról, nem akarja, hogy az emberek áldozatnak tekintsék. Irtózik attól ,hogy tragédiája tűnjön a sikere okának. Így vall magáról :" Az én vakságom soha nem volt tragédia nekem, miért jelent azt másoknak ?" A zene rendkívl vígasztaló neki , és ez azért van, mert ő be tud zárkózni saját világába és lelki támogatást kap a zenétől.

 

Andrea Bocelli MP3 Songs
 
Gadgets powered by Google

 

 

 Szenvedélyes természete  és  szélsőséges karaktere  mindig oda vezette,  hogy kipróbáljon valami újat, eltúlzott lehetőségeket, többet, mint kellene. Szereti a veszélyes sportokat, ideálja Muhammed Ali. Néhány éve úgy döntött, hogy akár szörfözni is megtanul. Lement egy azonos korú barátjával, de barátja azt mondta : Ó ez lehetetlen, túl nehéz, túl öregek vagyunk ehhez.  Mint mikor a bika előtt vörös posztót lebegtetnek, úgy reagált erre a kijelentésre...

Ha volt a közelében olyan ló, amitől mások féltek, ő mindenáron meg akarta hódítani. Mindig is kereste a veszélyt, hiába kapott figyelmeztetést, tartsa távol magát a tüzes lovaktól, a gyors vízi sportoktól.

                      EZ AZ EMBER EGY CSODA.......

 

 

 

 

 

 

 

                Bocelli  neves személyiségek körében

                                A KIRÁLYNŐVEL

                                     A  PÁPÁVAL

                                CLINTON ELNÖKKEL

 

 


Free website - Powered By Wix.com

 

Nagyon szereti a koala macikat. " Ezek az állatok állnak a legközelebb hozzám. Ők emlékeztetnek a fiatal koromra , mert bátrak. Ez nagyon okos dolog, és amikor megérintem őket, az a legcsodálatosabb érzés. "

 

Zenei tehetsége már kora gyermekkorában jelentkezik.  Visszaemlékezéseiben megemlíti, hogy mikor családi összejövetelek voltak, mindig kérték a rokonok, hogy énekeljen  nekik. És ő szívesen is tett eleget a kérésnek, mert mindene a zene volt . Meg aztán csodálatos hang birtokában volt. Hangja gyöngédséget hozott a világra, a hírneve exponenciálisan nőtte túl a teljes média-cirkuszt.

Ajándék ez a hang, mely egyszerre szomorú és ragyogó színű, páratlan kifejezése a földi vágynak vagy égi szerelemnek.

Andrea Bocelli finom tenorjával bármit is tud énekelni, Verdit, Puccinit, Mascagnit. Hangját nem tartják vissza a határok, kigyűrűzik szerte a világon. Megtalálta a színpadot, a színpad pedig őt.

 

 

" Minél többet tudok meríteni az éneklésből, annál kevésbé értem, én csak azt tudom, hogy Isten adott nekem egy hangot, amely lehetővé teszi számomra, hogy kifejezze, amit érzek."

Andrea Bocelli rendelkezik egy valóban figyelemre méltó hanggal, amely érezhetően erős, ugyanakkor éteri.  Nem egyszerűen egy rendkívüli hang,     amely megjeleníti az erőt és a törékenységet, de egy rendkívüli eszköz az érzelmek és az érzékenység megjelenítésére, amely megérinti a szívet, mint a zene maga.

 

Celine Dion  így fogalmaz : "Ha az Úrnak szép  énekhangja lehetne, akkor az biztosan Andrea Bocelli hangjára hasonlítana a legjobban. "

 

Andrea Bocelli különleges adomány birtokában van. Egy olyan hang tulajdonosa amely egyenesen a szívekbe talál. A szív és a lélek egyetemes nyelvén énekel, amely sokkal többet mond  a beszélt nyevnél. Hangja első hallásra átjárja az emberek szívét és lelkét, túlemelkedve a különböző nyelvek okozta határokon.

"....fejét felvetve áll a színpadon, aztán gyönyörű hang tör fel a torkából, úgy, hogy egy pillanatig még a palota Tintoretto freskóinak angyalkái is odafordulnak. A dal kiszáll a nyitott ablakon, véighullámzik Velence lagunái fölött, és megtölti derűvel az emberek lelkét..."