Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

                          B E T E G L Á T O G A T Á S

 


 

 


More widgets here

 

 

Betegnek lenni nem jó dolog. A gyógyszereken , a gondos ápoláson kívül még sok-sok türelem is kell a gyógyuláshoz. Nemcsak az ugrálástól és a rengeteg fagyitól lehet megbetegedni, hanem a bacilusoktól, vírusoktól is . Ezek a láthatatlan, apró lények sok-sok betegség okozói, terjesztői. Ha rendesen beszedjük  a gyógyszereket, és pontosan betartjuk az orvos utasításait, akkor hamarosan meggyógyulunk.

 

 

Természetesen az a legjobb, ha vigyázunk az egészségünkre, s nam visszük túlzásba a pancsolást, a futkosást , az ugrálást, a fagyizást. A jóból is megárt a sok !

 

Néha látogatók is jönnek.Így gyorsabban telik az idő. Természetesen csak akkor, ha a beteg  már jobban van,  nincsen láza.  Fertőző beteget egyáltalán ne látogassunk !  Nézzük csak az alábbi képet  :

   Szegény kis beteg milyen riadt arcot vág  ! . Annál vidámabbak a látogatói.!  Remekül szórakoznak - főleg egymással - ,a beteg meg egyre fáradtabb. Még az ágyára is rátelepednek. Ez igazán nem illk. Alig kap levegőt szegényke !  Jobban tették volna, ha nem egyszerre jönnek, hanem egyesével vagy legfeljebb ketten. Beteglátogatóban nem illik hangoskodni, viháncolni. A hosszúra nyúlt látogatás is kimeríti a kis beteget,  és lassabban gyógyul meg.

Mit vigyünk a betegnek  ?

Legjobb a gyümölcs, az üdítő, a kompót, néhány szál virág, vagy kedveskedhetünk egy jó konyvvel.