Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

       

EZ   ITT   AZ   ÉN   C S A L Á D O M

 

  Kép

 

 

 

 

 


 

 

Én már nem vagyok egy mai gyerek, már betöltöttem a bűvös hetvenet. Ha már ilyen kerek évfordulóhoz érkeztem, úgy döntöttem, meglepem magam ezzel a honlappal. Jó apropó egy kis nosztalgiázáshoz. És persze ürügy egy kis dicsekvésre.

 

  

Sok emlék felbukkan bennem, melyiket is örökítsem meg? Legszívesebben a családomról beszélek, hiszen egész életem középponti kérdése volt.

Két fiúgyermekkel dicsekednék. Egyik fiam a számítógépek világában kereste meg élete értelmét, értsd úgy, hogy szakmája és egyúttal hobbyja is az informatika. Így aztán ismeri a szakma minden csínját-bínját, programozik, javít, szóval otthon van.Alant láthattok egy kis illusztrációt munkájáról, az ugra - bugra alakok csak képek.

 

 

 

 

Kép 

 

 

Kép

 

 

Kép Kép

 

 

A  sok karikatura mellett nézzétek meg, milyen stramm gyerek !!!! 

 

 

    

  

Kép

 

Kép

 

Kép

 

 

 

 

 

  

 

Másik fiacskám inkább művészlélek. Fest, verseket ír, tűzzománcozik, ha meg már épp nincs más dolga, zenekart alakít.

    Country Roadnak nevezték el zenekarukat,

drukkolok nekik, hogy sok fellépésük legyen.

 


Flash Website at Wix.com

 

 

 

Kép

 

 

 

 

Vendégük volt Pomázi Zoltán, a Bojtorján együttes kiváló tagja. Olvassátok el a vele készített riportot . 

  

Milyen apropóból vagy ma este itt?
- Azért jöttem el, mert nagyon szeretem azokat az együtteseket, zenekarokat, akik megpróbálnak valamit a régi időkből felmutatni. Az itteni, ma esti zenekar tipikusan annak a példája, hogy lehet ezt sikeresen és jól működően megcsinálni. Az interneten fedeztem fel őket egy olyan oldalon, ahol videó klipeket lehet feltölteni. Itt írtam egy kommentet a Vigyázz magadra, fiam című dalomhoz, és legnagyobb meglepetésemre ők reagáltak erre és meghívtam ma estere, erre a koncertjükre. Mindenféle ilyen muzsikálásnak nagy-nagy híve vagyok, Jómagam is nagyon sok helyen csinálom és nagyon sokféleképpen teszem azt. Ez az ok, amiért ma este itt vagyok.

- Ha valaki nem tudna, 1977-ben alakult a Bojtorján együttes, Tizenhét országban jártatok koncertezni abban az időben. Az együttes a mai napon is él és működik, de van egy új formáció is, a Creol. Mit érdemes tudni ezekről a formációkról?
- Egy Creol az én zenei kalandom, a Bojtorján együttes évente Mintegy százötven koncertet ad, főleg Magyarországon és egy kis részben Székelyföldön, Erdélyben is. Ezek a koncertek nagyon jelentősek, Hiszen ott, Székelyföldön van lehetőségünk egy-egy alkalommal egyszerre több ezer ember előtt fellépni. Igazán komoly érdeklődés van Ezekre a koncertekre, ez Magyarországon sajnos már nem így van. A Creol, mint már előbb is említettem az én zenei kalandom, nagyon megszerettem a gitármuzsikát. Tíz évig Szűcs Antal Gáborral játszottam, majd ebben a formációban mással egy duót alkotunk. Olyan helyzetben vagyok, hogy szólólemezeim ebben a műfajban Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Olaszországban és Angliában is megjelentek, mely egy olyan háttéripar, néha amellyel foglalkozni kell. Igazából Ezek a lemezek mennek a maguk útján, és csak nagyon ritkán adjuk elő. A rólam kialakult képtől rendkívül Eltérő az, hogy hangszeres zenét játszom, és nem énekelek.

- Sok helyen szerénytelenül azt mondod magadról, hogy énekes, dalszerző vagy. Viszont ez a flamenco gitárjátékot jelent.
- Igen. Mint ahogy mondtam, azért csinálom, mert megszerettem és igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Viszont azokkal a latin előadókkal, akik az utcán nőttek fel és úgy születtek, hogy a jobb kezükön pengetők vannak, és nyolc éves koruktól ezt csinálják, soha nem tudom felvenni a versenyt, de nem is célom. Mint ahogy Te is mondod, inkább dalszerzőnek, énekesnek, zenésznek és közéleti személynek tartom magam. De igazából nem vagyok jó énekes, igazából nem vagyok jó gitáros, igazából azokat a dalokat, amelyeket írtam, magamnak írtam. Néha van egy-egy telitalálat, amit mások is annak tartanak, de nem ez a jellemző.

- Mégis olyan dalokat tudhatunk Neked, mint a Suttogás a szélben, egy Csavargódal, egy tizenhat éves és még sorolhatnám. Van-e kedvenc számod?
- Vannak kedvenc számaim, de soha nem Ezek Azok, amelyeket a közönség kiválaszt. Nekem megvannak a saját szempontjaim, hogy mitől tartok jónak egy-egy dalt, amit betettünk egy lemezre. Vannak természetesen ilyen dalok. A Mondj el mindent Például egy olyan dal, amelyet a közönség szinte nem is ismer. Én a színházban is azt szeretem egy szereplőt, aki csak egy epizodista, de ezt olyan zseniálisan teszi, hogy odafigyelünk rá. Ezek az én kis magánszámaim, mint a Suttogás a szélben, ennek Ezek felelnek meg, Ezeket Ezért csinálom.

- Mitől lesz egy szám sláger, a közönség számára jó?
- Ha én ezt tudnám, akkor egy sikeres és ismert dalszerző lennék. Soha senki az ismeretségi körömből még nem írt dalt úgy, hogy én a legtöbb csinálok valami jó kis közönségszámot. Ha véletlenül egybetalál a közönség szeretete azzal, amit én kitalálok, akkor szerencsém van. És vannak néha csúnya melléfogások. Például Amikor egy Heilig Gábor a 80-as évek elején megmutatta a Te és én című számot, amit az Ihásszal közösen énekelték, akkor azt mondtam, hogy ha ezt én írtam volna, nem merném megmutatni. Nekem nem tetszett. Most, hogy eltelt 30 év, rájöttem, hogy Tévedtem, mert rosszul ítéltem meg a dolgot. Azt én sosem tudom előre, mi kell a közönségnek. Az egy szerencse, ha összetalálkozik az elvárásuk és az elképzelésem.

- Milyen dalokat hallunk ma este Tőled?
- Természetesen azokat a dalokat, amelyeket a közönség hallani szeretne, biztos el fog hangzani a Vigyázz magadra, fiam, egy Csavargódal, egy Lusta folyó, a Suttogás a szélben, meg még ami jön. Egyeztetni a fiúkkal nem is próbáltunk meg, én olyan vagyok, mint egy nótafa, a kezemben, a hangomban, az agyamban vannak Azok a dalok, amelyeket tudok, azokat megpróbálom előadni, a zenekar pedig meglepő módon nagyon jól ismeri Ezeket a számokat, délután össze próbáltunk Parat, amelyeket nagyon jól játsszák a fiúk. Azokat fogjuk eljátszani, de lehet, ha a hangulat úgy alakul, hogy olyan belekapok Dalba, amelyet ők még nem ismerhetnek.

Lovass-Nagy Anna -
 

 

 

 

Kép

 


Flash Website at Wix.com

 

 


Free website - Powered By Wix.com

 

http://tripwow.tripadvisor.com/" style="color:#c60">slideshow with music</a> from your travel photos.</div></div>

 

  

Verseit gyakran meg is zenésíti, iskolai ünnepségeken gyakran elhangzanak, ifjúsági lapokban is sokszor megjelennek.

 

>

>

>

 

 

Büszkén dicsekszem az alábbi versével, melyet kifejezetten hozzám írt 

Van egy hely...

Van egy hely,hol meleg van,akkor is,ha fázom
Mikor vastag hótakaró pihen minden házon

Van egy hely,hol haragnak híre,hamva sincsen
Melyet senki nem vehet meg aranyon,se kincsen

Van egy hely,hol csend honol,nem a világ zaja
Ami mindig visszahúz,ha nagy a lelkem baja

Van egy hely,hol én lakom,szeretetnek híve
Van egy hely,és ez a hely az édesanyám szíve.

 

 

                                     Naná, hogy még  ezt is !!!

 

Szeresd,tiszteld jó anyád!

Sajnos,hogy e nagy világban
Van oly gyermek épp elég
Hogy amikor reggel felkel
Nem fogják a kis kezét

Nem kérdezik,mit álmodtál
Jót aludtál,kisfiam?
Iskolából hazatérve
Kis piros pont mennyi van?

Nincs,ki büszkén átkarolja
Ha matekból ötöst kap
Vagy rosszallón megdorgálja
Hogyha az kell néhanap

E kisgyermek nem érdemli
Édesanyja lágy szavát?
Puha keze érintését
Gyönyörű szép mosolyát?

Karácsonykor szép szobában
Kivel díszítse a fát?
És ha eljő anyák napja
Kinek szedjen orgonát?

És most végül kis fiacskám
Ülj ölembe,figyelj rám
Neked itt az édesanyád
Aki rád oly büszke ám

Adj hálát a jó Istennek
Fogadd meg minden szavát
Ápold,óvjad amíg lehet
Szeresd,tiszteld jó anyád!
 

 

 Bemutatok néhány tűzzománc képét, az eljárást is maga dolgozta ki.

 

 

t27.jpg

 

 

t13.jpgt15.jpgt21.jpgt9.jpgt6.jpg

 

 

phot0007.jpg 

 

Képek Egy Zenekar életéből Slideshow: Eva’s trip from Budapest, Hungary to Kalocsa was created by TripAdvisor. See another Kalocsa slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.