Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                       ANDREA      BOCELLI

 

asset_96_sm.gif

http://www.wix.com"><b>Flash Website at Wix.com</b></a>
Flash Website at Wix.com

 NÉZZETEK MEG NÉHÁNY PILLANATOT BOCELLI ÉLETÉBŐL 

 

h1 style="text-align: center">           

 

        ANDREA      BOCELLI

 

bocellicores-2-.jpg

 


 

                 

               BOCELLI  : BESAME   MUCHO

 

 

                    Magyarul  énekli: DOLHAI ATTILA

            Szeretlek én, jöjj vissza hozzám.....            

 

 

       

                                   

 
Free website - Wix.com

 

                   

                       Itt következik egy csodálatos pár

                  És egy csodálatos dal : AUTUMN   LEAVE


 

 

 

Zenehallgatás közben közelebbről is megnézhetitek Bocellit a fényképekről:

 

      

 

                  "Ha Isten énekelt, az ő  hangján tette ."                            (Celine Dion )

 

50 éves  most a nagy olasz tenor. 1958 szeptemberében született Toscanában. Örökletes zöldhályoggal született, látását mégis baleset következtében vesztette el 12 éves korában. Focimeccs következtében fejen találta egy labda, és ez végleg megpecsételte sorsát.

 

 Szülőfaluja kezdettől fogva meghatározó volt számára, azt vallja, hogy a személyisége a toszkán családi életnek, kultúrának és a régió hagyományainak köszönhetően fejlődött olyanná, amilyen. Nyilatkozataiban gyermekkorát idillinek festi le, saját magára, mint a „vidék termékére” utal.

 


 

Már fiatalkorában hősként tisztelték csodálatos hangja miatt. Andreát lenyűgözték korának olasz énekesei, és arról ábrándozott, hogy egyszer majd ő is a nyomukba ér. Az álom megvalósítása azonban egy kicsit váratott magára: hogy családját segítse és a jövőjét biztosítsa, elvégezte a Pisai Egyetem jogász szakát és egy rövid ideig ügyvédként tevékenykedett. Gyerekkora óta dédelgetett elképzeléseit azonban nem adta fel, folyamatosan képezte a hangját, mígnem az elismert tenor, Franco Corelli tanítványa lett.

 

Andrea Bocelli új albuma az Olasz portálonKi gondolná, hogy a méltán viághírű, bársonyos hangú toszkánai származású őstehetség korábban ügyvédként dolgozott, igaz csak rövidebb ideig, mivel már kiskorában is a zene világa vonzotta őt és mindig is arról álmodott, hogy egyszer példaképeinek nyomdokába lépve a zene tölti majd ki életét.

Jogi diplomáját leginkább csak családja kedvéért szerezte, akik aggodalommal nézték Bocelli jövőjét és szakmai karrierjét.

Sorsdöntőnek mondható az a pillanat, amikor egyik példaképe -Franco  Corelli - tanítványának fogadta őt.

A San Remói fesztiválon robbant be az olasz zenei életbe, az egész világ megismerte, és emberek milliói ünneplik.Vakon is teljes életet él, több hangszeren játszik, motorozik, lovagol barátja segítségével.
 
 
Andrea Bocelli különleges kincs birtokában van: egy olyan hang tulajdonosa, mely egyből a szívekbe talál. A szív és lélek egyetemes nyelvén énekel, mely sokkal többet mond a beszélt nyelvnél. Celine Dion énekesnő, Bocelli barátja így vélekedik róla: „Ha Isten énekelne, biztosan úgy szólalna meg, mint Andrea Bocelli.”

 


 

A világhírű tenor igazi jelenség a modern zenében: a klasszikus és a popzenében egyaránt elismert művész. Eddigi poplemezeivel (Romanza, Sogno, Cieli di Toscana, Andrea) új zenei stílust teremtett. „A popzene olyan eszköz, mellyel a legkülönfélébb érzéseket lehet megosztani a közönséggel. Ebben a műfajban is tökéletességre törekszem, csakúgy, mint a komolyzenei felvételeimben."

 


 

Bocelli minden idők legsikeresebb klasszikus művészének megtisztelő címét olyan sikeres szólóalbumokkal érdemelte ki, mint a Viaggio Italiano, Aria, Sacred Arias, Verdi és a Sentimento.

 
 
1992-ben Zucchero, az olasz rocksztár a Miserere című számot Pavarottival szerette volna elénekelni duettben. Ehhez olyan tenort keresett, aki felénekelné Pavarotti részét, hogy az így elkészült demófelvételt mutassa meg a maestrónak. A meghallgatásokon azonban Zuccherónak csalódnia kellett, senkit sem talált alkalmasnak: a tökéletes technikával bíró képzett énekesek egész egyszerűen nem tudták visszaadni a dal hangulatát. Végül egy tehetséges, de addig ismeretlen énekesre, az opera iránti szeretetéről elhíresült Bocellire került sor. Neki minden nagyobb erőfeszítés nélkül elsőre sikerült megragadnia és átadnia a dal lényegét. Zucchero így nyilatkozott róla: „Az ő előadásában volt lélek.” Ezek után a rocksztár menedzsere az USA-ba utazott, hogy találkozzon Pavarottival. A maestrót teljesen lenyűgözte az ifjú tehetség, sőt hozzátette, hogyha Zucchero és a menedzsere ilyen csodálatos emberre bukkant, miért nem ő énekli a duettet.
 


Bocelli hamarosan Michele Torpedine-nel, az új menedzserével és Caterina Caselli Sugarral, a Sugar Music elnökével tárgyalt. Nem sokkal később a Sanremói Dalfesztiválon, Olaszország legfontosabb zenei eseményén mutatkozott be. Az  Il Mare Calmo Della Sera című dallal mindenkit levett a lábáról, szinte egyik napról a másikra vált ismeretlen énekesből ünnepelt sztárrá. Hazájában az Il Mare Calmo Della Sera című debütáló albuma, és az azt követő Bocelli című lemez óriási siker lett.

 


A nemzetközi áttörés sem váratott sokáig magára: magával ragadó hangjára Olaszországon kívül is felfigyeltek. A nemzetközi zenei életbe  a Sarah Brightmannel énekelt A Time To Say Goodbye (Con Te Partiró) című duettel robbant be. A szólóverzió Franciaországban a listák élére tört, míg a duett 14 hétig vezette a német kislemezlistát, és közel 3 millió példányt adtak el belőle. Így nem is csoda, hogy a Time To Say Goodbye Németország valaha volt legnagyobb kislemezeladását produkálta.
 


1996-1997 folyamán Bocelli Romanza című albuma számos országban megjelent, és összesen 15 millió példány fogyott belőle.

 

 

A Romanzával megalapozott nemzetközi siker nyomán Andrea megmutathatta „klasszikus” oldalát is a közkedvelt áriákat tartalmazó Viaggio Italiano-val és az 1998-as Ariával, melyet a mester „gyerekkora filmzenéjének” nevez.
 


1999-ben is kitűnő évet zárt a művész: a Legjobb új előadó kategóriában Grammy-jelölést kapott. Ez azért is jelentős, mert 38 év után, akkor először kapott jelölést egy klasszikus művész ebben a kategóriában. A Celine Dionnal énekelt The Prayer Arany Glóbuszt nyert Legjobb dal kategóriában és Academy Awardra is jelölték.


 
1999 márciusában jelent meg Bocelli második popalbuma Sogno címmel. Az album a poplisták élvonalában landolt, tovább öregbítve Andrea hírnevét a popzene világában. Sőt, az USA-ban a Sogno megjelenése után négy Bocelli-album szerepelt egyszerre a  pop slágerlistákon, amely csak olyan előadóknak sikerült, mint a U2, Led Zeppelin vagy a The Beatles. Ennek a fantasztikus sikernek és az észak-amerikai turnénak köszönhetően az amerikai média lelkesen számolt be a „Bocellimániáról”.
 

1999 őszén került a boltokba Andrea eddigi legsikeresebb klasszikus albuma, a Sacred Arias. Megjelenésekor nem csak számos nemzetközi klasszikus album listán, de a poplistákon is előkelő helyezést ért el.

A 2000-ben megjelent Verdi című albumát a La Boheme követte, melyen Barbara Frittoli is közreműködött. Az Israel Philharmonic Orchestra-t Zubin Mehta vezényelte.A 2001-es Verdi Requiem lemezen Renee Fleming, Olga Borodina és Ildebrando D’Arcangelo is hallható, a Kirov Orchestra-t Valery Gergiev vezényelte. Az évet a Cieli di Toscana popalbum megjelenése zárta.

2002-ben Andrea a romantikus, melankóliába hajló Sentimento című albumával varázsolta el közönségét, melyen a kiváló tenor hangja mellett Maestro Lorin Maazel hegedűjátéka is kiemelkedő szerephez jutott. Érdemes megjegyezni, hogy a Classic British Awards-díjkiosztón ez az album nyerte el az Az év albuma díját.

 2003-ban a Tosca album megjelenése mellett egy olyan esemény is történt, melyet Andrea sosem fog elfelejteni: azok után, hogy a pápának, elnököknek, királyoknak, hercegnek énekelt, most barátja, Luciano Pavarotti esküvőjén énekelte el az
Ave Maria-t.

2004-ben az Il Trovatore album mellettt negyedik poplemeze is napvilágot látott Andrea címmel, melyet 2005-ben a Werther követett.
 


2006. februárjában pedig az Amore című új poplemezzel kedveskedik rajongóinak.
 
Életszemléletét A kis herceg nyomán így jellemzi: „Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
 


 

Amore tracklista
 
1. Amapola
2. Besame Mucho
3. Les Feuilles Mortes (feat. Veronica Berti)
4. Mi Manchi (feat. Kenny G)
5. Somos Novios (duet with Christina Aguilera)
6. Solamente Una Vez
7. Jurame (feat. Mario Reyes on Flamenco Guitar)
8. Pero te Extraño
9. Canzoni Stonate (feat. Stevie Wonder on harmonica and add. vocals)
10. L’appuntamento
11. Cuando Me Enamoro
12. Cant Help Falling in Love (Live at Lake Las Vegas version)
13. Estate
14. Momentos
15. Because We Believe

 

 

    B O C E L L I :  C O N    T E    P A R T I R O